
דרוש עיצוב נכון עם ניסיון- לילדים
עיצוב חדר ילדים באופן הכי נכון לילד שלנו ולכיס שלנו לא קורה בילד הראשון, לפעמים גם לא בשני…
בעיצוב חדר שכזה, הורה מתמודד עם קלימקס מטורף של רצונות וצרכים רגשיים וכמעט ואין חשיבה שכלתנית שמדברת על הצורך והפונקציונאליות. הניסיון שלנו כהורים עוזר לנו בזיקוק העיצוב אבל זה רק אחרי שטעינו פה ושם קצת בדרך ואחרי שהוצאנו ערמות של כסף על חפצים שנשארו רוב הזמן מחוץ לפריים.
כמה עצות לעיצוב חדר ילדים עם ניסיון הורי:
1. כשחושבים על עיצוב של חדרי ילדים, אחד מהשיקולים שכמעט ולא לוקחים בחשבון, הוא שהחדר שהיום שלה מחר יהיה שלו, או ההיפך, מה גם שהיום בנות אוהבות כחול וצהוב ולא רק ורוד ובנים יכולים להתחבר כמעט לכל הצבעים ובכלל נראה שגם אנחנו התבגרנו והסרנו מעלינו את ההגדרות המגדריות שהיינו כלואים בתוכן זמן רב, מדי. בקיצור ביחרו עבורו או עבורה צבע מפלטת הצבעים הניטראלית, היוניסקסית. השאירו את הצבעים המגדריים הרחק מאחור.
2. חדר ילדים בעיצוב נכון הוא כזה שמגרה את הדמיון אבל לא משתלט עליו, הוא יגיע בצבעי רגועים ויכניס לתוכו פריטים פונקציונליים שיעשו סדר ושמחה בעיניים ובלב.
3. בעברנו הלא רחוק עיצבנו ביחד 7 חדרי ילדים בהתאמה, חדרי הילדים שלנו. כשנולד הילד הראשון, כל אחת מאתנו עיצבה את חדר הילד שלה, וכך שוב בגיל שנה וחצי, ושוב בגיל 3… וכך בכל שלב התפתחותי של הילד, כשהצרכים השתנו השתנה החדר. זה קרה בילד הראשון, גג בשני. בילד השלישי והרביעי כבר היינו חכמות יותר, החדר לבש את צורתו הנוכחית מגיל 0 ועד גיל 4-5.
אנו ממליצות לכם לרכוש פריטים שילוו את הילד/ה שנים רבות ולא פריטים שיסיימו את עבודתם לאחר שנה, בנוסף בחרו אלמנטים שמתאימים לגילאי האמצע, לא תינוקיים מדי וגם לא בוגרים מדי.
4. הבייסיק בכל חדר ילדים מכיל מיטה וכוננית קטנה. אם החדר גדול יותר תהיה כוורת. כל שאר האלמנטים צריכים להיבחר בקפידה .
בחירת השטיח שלנו תמיד הסתיימה בשטיח כותנה. כזה שנעים וכיף לשחק עליו, גם עם חפצים קטנים (שלא ילכו לאיבוד בשערות השטיח) ושניתן להכניס למכונת כביסה לניקוי חודשי (במקרה הטוב).
5. קישוט לקירות החדר הגיע תמיד בדמות סדרת תמונות מתוקות לחדר, לרוב של חיות, או תמונת בד, גם כן של חיה, שכיסתה מרחב גדול יותר של הקיר ומד גובה, שלעיתים התבצע בסימון על קיר (בעייתי לשמר אם לוקחים בחשבון מעברי דירה עם התפתחות המשפחה).
מה עוד….? שולחן קטן עם כסאות, תמיד שווה לקחת בחשבון מאחר ומתחילים להשתמש בו אפילו לפני שמלאו לבייבי שנה, ופוף שתמיד נעים לקרוא בו ספר או לחלום בו בעיניים פקוחות. זהו.
לסיכום, החוכמה היא לא ל"פוצץ" את החדר בכל מה שרצינו שיהיה לנו כילדים ולא היה או כל מה שעובר לנו את העין ומספרים לנו שזה מצוין להתפתחות הילד. המשפט לס איז מור, מאוד מתאים כאן. חשבו על גוון יוניסקס ניטראלי, תחשבו על כל פריט שאתם מכניסים ועל הפונקציונאליות שלו, וזכרו הילדים שלנו לא זקוקים לכל כך הרבה פריטים. הם זקוקים לספייס מחשבתי כדי שיוכלו להעשיר את עצמם בדרכים אחרות.
העצות שלנו מגיעות לא רק מניסיון מקצועי אלא גם מהרבה ניסיון אישי. על פי הפרמטרים האלו עיצבנו את חבילות ההום סטיילינג שלנו לילדים. חדרים שחושבים באמת על הצרכים של הילד לאורך תקופה (לא שנה שנתיים) חדרים שנעים וכיף לשהות בהם ובעיקר כיף לדמיין ולחשוב בהם.